A stúdiótechnika olcsóbbá válásának köszönhetően ma már egyre nagyobb számban léteznek „otthoni” stúdiók. Ezekben a stúdiókban különösebb költségek nélkül már könnyedén rögzíthetünk gitárt, billentyűs hangszereket, éneket stb., de a dobok felvétele még mindig problémát jelent, ilyenkor nincs túl sok választás irány egy hangstúdió.

A milliós „cuccok” használatáért (jogosan) magas bérleti díjat felszámító hangstúdiók óradíjait, azonban manapság nem túl sok zenekar engedheti meg magának, így nagyon sok felvétel nélkül marad, pedig egy DEMO mindig jól jön!
Az elektromos dobok használata erre jelent megoldást, ma már egyre több (nagy) zenekar felvételein hallhatunk triggerelt dobokat. Óriási előnye, hogy különösebb stúdió felszerelés nélkül készíthetünk kiváló, kompromisszummentes felvételeket (lásd Videok),mivel nem kell bemikrofonozni, illetve nem kell egy  külön feljátszó helységet kialakítani, ezért az óradíj bőven a „szokásos” ár alatt tud maradni. Úgyis fogalmazhatnánk, hogy rendkívül jó ár/érték arányú felvételek készíthetőek akár szobai körülmények között, így a jövőben a jól megszólaló dobsoundok többé már nem csak a tehetősebb zenekarok kiváltsága.

Stúdió eszközeink kiválasztásakor két fontos szempont volt a magas minőség és a mobilitás, így nálunk a következő berendezésekkel találkozhattok:

Számítógép: Macbook Pro

Audio interfész: Apogee Duet

Monitor: Genelec

Dobok: Padtech (prémium kategóriás RP szett)

Edrum stúdió alapját szolgáló dobokat a Padtech cég gártja, a cég több, mint tízéves folyamatos fejlesztésének köszönhetően ezeken a dobokon mára valóban „csúcs a játékérzet”,így az e-dobokhoz nem szokott dobos is hamar „összeszokik” vele.

A másik fontos szempont a mobilitás volt, ennek eredményeképp az Edrum Stúdió felállítása max. 1 órát vesz igénybe, tehát ha arra igény van az Edrum Stúdió „házhoz megy”.